​Programul Prima Masina, prezentat aproape triumfal toamna trecuta de catre autoritati, nu merge deloc bine, iar reprezentantii industriei auto propun modificarea lui pentru a-l face (cat de cat) eficient. Perioada de creditare ar trebui sa fie mai mare, iar ratele ar trebui sa fie mai mici, fiindca altfel oamenii nu vor avea curaj sa ia credit, a spus pentru HotNews.ro, Nicolas Maure, seful dacia, prezent la conferinta Business France.

Nicolas MaureFoto: Dacia

"Sa fiu sincer, Prima Masina nu a inceput in mare viteza si purtam discutii in APIA pentru a-l modifica, deoarece trebuie sa deblocam creditarea pentru persoanele fizice. Oamenii nu trebuie sa fie speriati de ideea de a lua un credit si ar trebui sa-i convingem sa ia o masina noua, nu una second-hand", spune Nicolas Maure, director general Automobile Dacia.

Ca si propuneri de modificare, seful Dacia spune ca ar trebui sa creasca perioada de creditare de la 5, la 7 ani si dobanda ar trebui si ea subventionata. Inainte de inceperea programului mai multi membri APIA au cerut sa poata fi cumparate si masini mai scumpe decat plafonul maxim acceptat (50.000 lei+TVA)

"Ratele lunare pentru persoanele fizice vor fi mai mici si vor fi mai usor acceptate de banci, dar si de cei care iau creditul", spune seful Dacia. "Stiti foarte bine ca de la criza din 2008 persoanele fizice sunt foarte reticente in a lua credite si trebuie facilitat accesul la aceste credite, probabil cu durata de rambursare mai mare si cu rate mai mici".

Citeste articolul complet pe 0-100.ro