Producatorul auto din Craiova opreste productia in toate sectiile fabricii pe o perioada de doua saptamani si jumatate, pentru revizia anuala care se face in uzina, scrie Gazeta de Sud.

Oficialii Ford au confirmat pentru GdS ca productia in uzina craioveana se opreste de pe 30 iulie 2015, pentru o perioada mai mare de doua saptamani, cand va avea loc acel remont general, cum il numesc cei de la Ford. Muncitorii companiei vor reveni la lucru pe 17 august, dupa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

Ford opreste in fiecare an productia in luna august, atat in sectia de vehicule, cat si in cea de motoare, pentru remont general. Anul trecut, perioada de revizie a fost mai lunga, pentru ca a fost combinata si cu o perioada de somaj tehnic pentru angajati.

Anul acesta, oprirea pentru revizia anuala generala se intinde pe o perioada mai scurta, de 12 zile lucratoare. In intervalul cand uzina va fi inchisa, in fabrica vor ramane doar cativa salariati, care se vor ocupa de mentenanta unor instalatii.