Numele Peter Mock si John German nu sunt unele cunoscute in spatiul public, dar cei doi sunt motivul pentru care actiunile Volkswagen s-au depreciat luni cu aproape o cincime, scrie Bloomberg.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mock si German sunt activisti pentru un aer curat, dar nu aveau nimic cu producatorul de masini. Dimpotriva, ei testau masini VW pentru a arata scepticilor europeni ca este posibil ca masinile diesel sa aiba putine emisii.

Dar in loc sa descopere ca automobilele pe motorina ale Volkswagen sunt eficiente din acest punct de vedere, ei au descoperit emisii mai mari decat cele prezentate de producatorul de masini.

“Noi nu aveam nicio suspiciune”, a spus John German pentru Bloomberg.

Cei doi au raportat cele descoperite agentiei de mediu americane, care a deschis o investigatie in mai 2014. Acum, directorii companiei risca inchisoarea, iar sperantele Volkswagen de extindere in SUA sunt serios afectate.

Volkswagen risca penalitati de pana la 18 miliarde de dolari dupa ce compania a fost acuzata ca a realizat un program software pentru masinile diesel ce inseala autoritatile de reglementare ce masoara emisiile toxice, a anuntat Agentia de Protectie a Mediului din SUA.