Scandalul emisiilor care afecteaza grupul auto Volkswagen este "grav", dar Germania ramane o zona sigura pentru afaceri, afirma cancelarul Angela Merkel, conform postului de radio Deutschlandfunk, preluat de Mediafax.

Masini produse de Volkswagen GroupFoto: Volkswagen

"Scandalul emisiilor este grav", a admis Angela Merkel. "Dar nu cred ca reputatia economiei germane si increderea in economia germana sunt afectate intr-o masura in care Germania sa nu mai fie considerata o zona sigura pentru afaceri", a adaugat seful Guvernului de la Berlin.

Scandalul emisiilor poluante reprezinta o amenintare "existentiala" pentru Volkswagen, dar poate fi depasita, afirma Hans Dieter Potsch, noul presedinte al grupului auto german.

"Scandalul emisiilor reprezinta o criza existentiala pentru compania Volkswagen", a declarat Hans Dieter Potsch, potrivit Welt am Sonntag, la o reuniune desfasurata la sediul central al VW, in orasul german Wolfsburg.

"Insa cred ca, pentru Volkswagen, este o criza surmontabila", a dat asigurari Potsch, care va prelua in noiembrie presedintia Consiliului de administratie al grupului auto german.

Potrivit publicatiei Welt am Sonntag, citata de Mediafax, bugetul de investitii de 100 de miliarde de euro pregatit de VW pana in anul 2018 va fi revizuit in scadere. Volkswagen a refuzat sa comenteze informatia.

Marea Britanie ar putea revizui sistemul acordarii de subventii pentru motoarele diesel, afirma premierul David Cameron, criticand dur grupul german Volkswagen pentru softul de manipulare a emisiilor poluante.

"Grupul Volkswagen a gresit incalcand reglementarile poluante", a declarat David Cameron intr-un interviu acordat publicatiei The Sunday Telegraph. "Nu putem exclude posibilitatea reexaminarii acordarii subventiilor pentru motoare diesel", a precizat premierul Marii Britanii.

In anul 2001, premierul britanic de la acea vreme, Gordon Brown, a introdus taxe mai mici pentru vehiculele cu motoare diesel inmatriculate in Marea Britanie, sub argumentul ca ar fi poluat mai putin.

Eliminarea acestor facilitati ar putea avea un impact major asupra industriei auto.

Miercuri, Guvernul Frantei a anuntat ca va cere grupului auto Volkswagen rambursarea subventiilor acordate pentru fabricarea de vehicule prezentate ca fiind conforme cu standardele de protectie a mediului.