Procedura de rechemare a masinilor echipate cu motoare diesel trucate ar urma sa inceapa in ianuarie si sa se intinda pana la finele lui 2016, anunta noul sef al Volkswagen, Matthias Muller, intr-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), preluat de AFP.

"Vom prezenta in acesta saptamana Autoritatii pentru siguranta automobilelor (KBA) propuneri de solutii tehnice. Daca vor fi acceptate, vom comanda piesele. Daca totul se petrece asa cum am prevazut, vom putea incepe reparatiile in ianuarie", a declarat el.

Potrivit acestuia, majoritatea masinilor nu are nevoie decat de o modificare a softului motoarelor, dar pentru unele va fi nevoie de interventii mai complicate, toate "gratuit pentru clienti, desigur".

Acesta a mai spus ca va fi lansat un program de economii: investitii in infrastructura si masini-unelte vor fi amanate, mai multe proiecte vor fi reexaminate, precum modele varf de gama sau marca de lux Bugatti, iar Volkswagen analizeaza si investitiile in fotbal.

Gigantul si filialele sale sustin in total 17 cluburi profesioniste in prima si a dooua liga. Marca sa Audi este actionar la Bayern Munchen si la FC Ingolstadt.

Actiunile Volkswagen au pierdut peste 40% in doua saptamani. Anchete si plangeri in justitie curg din toate partile, pe masura ce Volkswagen dezvaluie marcile, modelele si tarile afectate de acest scandal.