​Cat ii va costa pe cei de la Volkswagen scandalul emisiilor? Dincolo de pierderile de imagine, estimarile arata ca Volkswagen va plati intre 25 si 60 miliarde euro din cauza inselatoriilor facute cu testele de emisii, arata o analiza AFP. Costul total va depinde mult de cat de mari vor fi amenzile primite si de cati vor da compania in judecata, cerand despagubiri. Volkswagen va trebui sa faca economii serioase si nu ar fi exclus sa renunte la unele marci costisitoare, cum ar fi Bugatti sau Ducati.

Sigla VolkswagenFoto: Volkswagen

Volkswagen are lichiditati in valoare de 15 miliarde euro, suma care nu-i va ajunge sa acopere costurile uriasului scandal. Singura solutie va fi ca grupul german sa adopte masuri dure de austeritate, e de parere Ferdinand Dudenhöffer, profesor la centrul de cercetare auto de la universitatea din Duisburg (Germania).

Initial Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde euro, insa seful companiei a admis ca nu vor suficienti. Cat va costa intregul scandal este imposibil de zis, insa cele mai optimiste prognoze indica 25 miliarde euro, iar cele mai pesimiste, 60 miliarde euro.

Nu se stie inca solutia tehnica aleasa pentru a remedia masinile cu soft-ul in cauza, insa fiind vorba de 11 milioane de masini, interventiile vor costa de ordinul miliardelor.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro