Volkswagen a anuntat, miercuri, ca circa trei milioane de masini vandute in Europa si dotate cu motoare de 1,6 litri vor necesita modificari mecanice, pentru a rezolva problema emisiilor suplimentare de noxe, relateaza Reuters.

Sigla VolkswagenFoto: Volkswagen

Volkswagen a anuntat miercuri ca opreste de la vanzare la dealeri masinile Euro 5 cu motoare diesel la care este instalat soft-ul. Numarul acestor masini nu este mare si in multe tari autoritatile le-au oprit deja de la comercializare.

Amintim ca scandalul Volkswagen a izbucnit luna trecuta, atunci cand producatorul auto german a recunoscut ca a folosit un soft special pentru a frauda testarea noxelor emise de autovehiculele sale din Statele Unite.

Compania germana a sustinut ca pentru motoarele sale mici si mari, o simpla reconfigurare a software-ului ar fi suficienta pentru a rezolva problema. Or, motorul de 1,6 litri ar avea nevoie de modificari mecanice, pentru o adaptare a tehnologiei.

Matthias Muller, care a fost numit CEO al grupului Volkswagen in septembrie, a declarat ca producatorul auto va trebui sa aloce pana la 6,5 miliarde de dolari pentru a rezolva scandalul emisiilor de gaze.