​Autoritatile germane someaza Volkswagen sa fie mai transparenta si sa lamureasca lucrurile, in contextul in care un nou scandal a aparut, in afara de cel al soft-ului care pacalea testele. Compania a confirmat ca la 800.000 de masini, emisiile de CO2 sunt mai mari in realitate, decat cele declarate, asta insemnand ca si consumul este mai mare. Autoritatile germane spun ca VW trebuie sa creeze noi structuri care pot garanta ca astfel de scandaluri, in care publicul este pacalit, nu vor aparea din nou. Din cele 800.000 de masini, 98.000 sunt pe benzina.

Sigla VolkswagenFoto: Volkswagen

Spre deosebire de scandalul pacalirii emisiilor poluante, despre care se vorbeste din 18 septembrie si pana in prezent, acum nu mai este vorba de un software mincinos, ci pur si simplu de o minciuna in "hartii". Insa una care va supara publicul mai mult.

La 800.000 de masini, unele si cu motor pe benzina, dar majoritatea diesel, nivelul emisiilor de CO2 declarat este mai mic decat cel real si, cum emisiile de CO2 sunt strict legate de consum, si acolo sunt iregularitati.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro