Dacia a organizat in 2015 un program de plecari voluntare la care s-au inscris 500 de persoane, iar compania are de gand sa demareze si in anii viitori astfel de programe, a spus seful Automobile Dacia, Nicolas Maure. Uzina este in plin proces de robotizare, iar una dintre consecinte va fi ca la departamentul Caroserii efectivele de angajati vor scadea. Seful Dacia promite insa ca nu se vor face concedieri in 2016, iar angajatii vor fi redistribuiti pe alte activitati pe platforma de la Mioveni.

Departamentul Caroserii DaciaFoto: Hotnews

Automatizarea a inceput la Dacia in 2013 si acum ritmul este alert, obiectivul fiind ca gradul de robotizare sa ajunga de la 5% in prezent, la 20% in 2020. Marea intrebare este cand vor incepe sa fie facute concedieri, dat fiind ca robotii industriali preiau munca unor angajati de care pur si simplu nu va mai fi nevoie.

Nicolas Maure, director general Dacia, a raspuns cu atentie la aceasta intrebare, ferindu-se sa vina cu un mesaj alarmant. "In 2015 am organizat un program de plecari voluntare la care s-au inscris 500 de persoane, cei mai multi avand peste 58 de ani sau avand probleme de sanatate. E vorba de un program voluntar, nu de concedieri", spune seful Dacia, adaugand ca si in 2016 se va organiza un astfel de program, Dacia oferind compensatii celor care se decid sa plece.

Maure mai spune ca va avea loc un dialog social cu sindicatele pentru a fi agreate conditiile programului de plecari voluntare. "Nu vor avea loc concedieri in 2016", spune el, lasand de inteles ca astfel de programe vor fi desfasurate si dupa anul viitor.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro