Ford testeaza pe drumurile publice zece masini capabile sa se conduca singure, iar flota va ajunge la 30 pana la final de an, dovada ca grupul american ia foarte in serios dezvoltarea masinilor autonome. Compania ar vrea sa aiba un astfel de model in showroom-uri in 2020 si se gandeste sa incheie parteneriate cu companii din tehnologie, cele mai recente zvonuri indicand ca ar putea fi semnata o intelegere cu Google. Ford vrea sa lanseze si sisteme care iti permit sa controlezi direct din masina luminile si temperatura din casa, dar si sa poti porni motorul masinii si sa vezi cata benzina mai are, cand te aflii in casa.

Ford Fusion autonomFoto: Ford

Ford testeaza zece masini Fusion autonome si flota va fi de trei ori mai mare pana la final de an, testele urmand sa fie facute pe drumurile publice din statele Arizona, California si Michigan.

Mark Fields, CEO al Ford, spune ca in anii urmatori aceste masini autonome vor fi testate cat mai multi kilometri pentru ca senzorii si algoritmii sa functioneze cat mai bine, iar precizia hartilor 3D sa fie cat mai mare.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro