​Tesla Motors a imbunatatit din nou software-ul care da masinilor un grad sporit de autonomie, iar acum masina se poarte parca singura, obiectivul fiind ca foarte curand sa poti chema la tine automobilul Tesla de oriunde. Elon Musk, seful companiei, a admis insa ca soferii au testat in conditii periculoase sistemul Autopilot, astfel ca i-a impus anumite limitari, incat masina care se conduca aproape singura sa nu devina un pericol.

Sistemul AutopilotFoto: Tesla Motors

Sistemul Autopilot lansat in octombrie functioneaza datorita unui software ce foloseste camere video, senzori, radare, GPS si harti pentru a vedea ce se intampla in jurul masinii. Automobilul detecteaza alte masini si franeaza pentru a evita coliziunile, putand sa schimbe si banda de rulare, daca soferul apasa semnalizarea. La destinatie, masina „scaneaza” zona din jurul ei, detecteaza un loc de parcare si poate sa parcheze singura.

Imediat dupa lansarea primei variante, soferii au vrut cu entuziasm sa vada ce poate si au pus pe YouTube filmulete in care masina era subiectul unor situatii limita. Acum, Tesla a adus un update de soft.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro