​Software-ul care ii permite unei masini sa se conduca singura poate fi considerat ca sofer al acesteia, se arata intr-o scrisoare a autoritatii americane pentru siguranta traficului - NHTSA. Scrisoarea a venit ca raspuns la o interogare a Google si putem spune ca suntem in fata unui moment esential in dezvoltarea masinilor autonome. Anuntul de acum va avea insa efecte abia pe termen lung, fiindca autoritatea nu are procedee prin care sa evalueze daca soft-ul autonom este bun sau nu. In plus, regulile federale spun ca toate masinile trebuie sa aiba volan si pedale, in timp ce Google ar vrea ca masinile sale autonome sa nu aiba nevoie de asa ceva.

Masina autonoma testata de GoogleFoto: Google

Google, care testeaza de peste sase ani masini autonome in SUA, a depus la autoritatea NHTSA o proprunmere de design al unei amsini care "nu are nevoie de sofer uman". Compania a vrut sa afle si care este pozitia NHTSA fata de dezvoltarea masinilor autonome, mai ales ca autoritatea trebuie sa dea o multime de aprobari in viitor pentru aceste tehnologii.

Autoritatea de siguranta a traficului a dat raspunsul si acesta arata ca, date fiind progresele tehnologiei, perspectiva NHTSA s-a mai schimbat.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro