ASF a decis ca orice persoana care invoca vreun drept de creanta impotriva societatii Astra, aflata in faliment, poate depune in continuare la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) cerere de deschidere a dosarului de dauna si dupa data de 3 martie 2016.

"(...) ASF a dispus ca FGA sa primeasca aceste cereri de deschidere a dosarelor de dauna - Anexa nr. 3 la Norma ASF nr. 16/2015, pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii de faliment impotriva societatii Astra", se araata intr-un comunicat al FGA.

Pana in data de 29 februarie 2016, Fondul de Garantare a inregistrat in evidentele sale un numar de 21.371 cereri de plata si 9.921 cereri de deschidere dosare noi de dauna.

Fondul de garantare este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor, potrivit sursei citate.

Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator.