​Autoritatile din Ungaria si-au propus sa faca tot posibilul pentru a convinge Tesla Motors sa-si deschida o uzina in tara vecina si se lucreaza si la nivel diplomatic pentru ca producatorului american de masini electrice sa i se creeze cadrul perfect. Ar fi cea mai moderna uzina auto din regiune si inca un exemplu despre cum o tara poate castiga enorm daca vrea cu adevarat sa gazduiasca investitii importante. Cel mai recent exemplu este uzina Jaguar Land Rover care a fost castigata de Slovacia dupa o batalie crancena cu Polonia.

Prezenta Tesla Motors in EuropaFoto: Tesla Motors

Tesla Motors are din toamna anului trecut o uzina de asamblare in Olanda, insa inca de anul trecut au aparut informatii despre o posibila uzina in Europa Centrala, candidata numarul unu fiind Slovacia.

Insa pentru o investitie atat de importanta se bat mai multe tari din regiune, iar publicatia portfoliu.hu a dezvaluit faptul ca autoritatile ungare vor cu orice pret sa convinga Tesla Motors ca tara lor este cea mai buna optiune. Acum un an, ambasadorul ungar in SUA, Réka Szemerkényi a vizitat sediul Tesla din SUA si tot anul trecut oficiali de la Budapesta au vizitat uzina din Olanda pentru a afla exact ce are nevoie Tesla Motors.

Compania americana a vandut 50.000 de masini anul trecut, din care 16.000 in Europa. Norvegia a fost cea mai mare piata, cu peste 4.000 de unitati. In Danemarca s-au livrat 2.700 unitati, iar in Olanda, 1.900. In alte doua tari s-au depasit 1.500 unitati. Germania si Elvetia.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro