Ministrul francez pentru ecologie si energie vrea ca Tesla sa inceapa sa fabrice masini intr-o centrala nucleara din nord-estul tarii ce va fi reprofilata in acest scop, scrie The Verge.

Tesla Model 3Foto: Tesla Motors

Intr-o conferinta de presa, Segolene Royal a spus ca deja i-a mentionat ideea directorului executiv al Tesla, Elon Musk, si ca ea se va intalni cu sefii companiei in urmatoarele zece zile.

Centrala nucleara Fessenheim, din regiunea Alsacia, de langa granita cu Germania, este cea mai veche centrala nucleara a Frantei.

Unitatea va incepe sa se inchida anul acesta, dar decizia este criticata pe plan local din cauza ingrijorarilor privind pierderea de locuri de munca. “Problema este reprofilarea unitatii.

Trebuie sa dam speranta acestei comunitati. Ideea mea este sa aducem o fabrica Tesla”, a spus Royal, potrivit AFP.

Musk a spus ca vrea sa faca o fabrica Tesla in Europa si a mentionat Alsacia ca varianta la un eveniment din Paris din acest an, desi a subliniat ca este doar o “speculatie” si nu o “previziune”.

Franta este cea mai mare piata pentru masinile electrice in Europa datorita, in special, politicii guvernamentale ce ofera subventii de pana la 10.000 de euro pentru achizitionarea de vehicule electrice.

Interesul pentru masina electrica Tesla Model 3 este urias, dovada ca in doar trei zile numarul de precomenzi a depasit 276.000, fiind mult peste cele mai optimiste asteptari ale companiei.

Primele masini vor fi livrate spre final de 2017, primii europeni isi vor primi masinile in 2018, iar multi, abia in 2019.

Masina electrica al carui pret de pornire este de 35.000 dolari in SUA, pune insa uriase provocari companiei lui Elon Musk care trebuie sa poata sa produca atat de multe vehicule. Anul trecut Tesla a produs 50.000 de masini.