Programul Rabla va incepe tarziu anul acesta, persoanele fizice urmand sa se poata inscrie in cel mai bun caz pe 6 iunie pentru a-si lua masini noi, a spus Istvan Jakab, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM). Programul va avea un buget total de 220 milioane lei, din care 75 milioane vor fi alocate pentru un sub-program de subventionare a masinilor electrice si de instalare a unor prize pentru acestea. Ministerul Mediului ar vrea ca Rabla sa fie organizat si in urmatorii cinci ani, a spus seful AFM, prezent la o conferinta a Ziarului Financiar.

RableFoto: umweltbundesamt.de

Jakab spune ca programul a intarziat si fiindca a fost mai complicat cu actele, deoarece programul Rabla este in premiera dublat de Rabla Plus, (sub)program care sa impulsioneze masinile electrice.

Seful AFM a explicat de ce au fost intarzieri. "Sunt niste pasi care trebuie respectati, iar anul acesta, fiindca atat Rabla, cat si Rabla Plus se adreseaza si agentilor economici, se pune problema ajutorului de stat si au fost cativa pasi pe care a trebuit sa-i parcurgem, iar in sedinta de Guvern de astazi se aproba doua memorandumuri care se refera la cele doua programe".

Citeste articolul complet pe 0-100.ro