Compania americana Emerson a inaugurat la Oradea doua fabrici de motoare si alternatoare in parcul industrial Eurobusiness. Investitia grupului american se ridica la peste 25 milioane dolari, scrie publicatia Bihoreanul. Fabricile apartin filialaleor Leroy-Somer si Control Tehniques, iar numarul de angajati este de 160.

"In 2012, cand cautam un loc pentru o noua fabrica, am gasit o deschidere fantastica aici si am hotarat ca dezvoltarea afacerii Emerson in Romania sa se faca la Oradea", a povestit directorul Emerson, Calin Banciu. La acea data compania Emerson avea deja peste 2.000 de angajati in Cluj-Napoca si a ales sa isi dezvolte noile facilitati de productie la Oradea atrasa de sprijinul oferit de administratia locala, judeteana si nationala din zona.

"Noi vedem Oradea ca o poarta de dezvoltare catre Europa. Primele angajari la Oradea s-au facut anul trecut, in iulie, acum avem peste 160 de angajati si planuim o majorare a personalului la 300 de salariati pana in luna septembrie, pentru ca apoi sa creasca cu cate 100 de persoane in fiecare an", a declarat Pierre Sarre, vicepresedintele Emerson pentru filialele Leroy-Somer si Control Tehniques.

Inainte de intrarea in productie angajatii, care sunt toti muncitori calificati in domeniul electromecanic, au urmat cursuri la fabrica Emerson din Cluj sau cu specialisti adusi de aici. La finalul perioadei de pregatire fiecare salariat isi executa produsul propriu de la un capat la altul.

Neoficial, salariile angajatilor de pe platforma de productie sunt undeva la 2.500 lei