​Peste 13.100 de persoane si-au facut rezervari in sistemul informatic care gestioneaza programul Rabla si dealerii nu mai accepta inscrieri pentru un timp, in viitor putand fi disponibile noi locuri in program, in functie de situatia deconturilor. Asadar, Rabla nu are un numar fix de locuri, acestea depinzand si de cate ecobonusuri sunt utilizate. Programul a inceput foarte tarziu anul acesta, dupa jumatatea lui iunie, spre supararea dealerilor auto si a clientilor care voiau sa-si ia masini prin program. In ultimii 10 ani Rabla a inceput cel mai repede in martie si cel mai adesea in aprilie.

-Foto: Nissan

In ultima decada din iunie ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer, explica faptul ca programul a inceput mai tarziu tocmai pentru ca ministerul a venit cu aceasta viziune de "pachet integrat" in care Rabla clasica a fost combinata cu un program ce ofera subventii cumparatorilor de masini hibride si electrice, dar si celor care vor sa investeasca in statii de incarcare.

Persoanele fizice au putut sa se inscrie incepand cu 14 iunie, iar la 23 iunie se depusesera 7.500 de aplicatii in sistemul informatic, asta insemnand ca persoanele fizice s-au dus la dealeri si au depus o solicitare pentru a participa in programul Rabla, spunea Istvan Jakab, directorul AFM. "Au fost asteptari oarecum nerealiste din partea pietei. La un moment cand am spus ca programul Rabla se va tine, toata lumea a crezut ca saptamana viitoare se lanseaza, dar din punct de vedere procedural este foarte complicat", spunea seful AFM.

Datele din piata au aratat ca dealerii auto au putut sa faca efectiv inscrieri in Programul Rabla pana joi, 7 iulie, iar eventuale noi inscrieri vor mai fi posibile pe masura ce se finanteaza cererile deja inregistrate.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro