Ford promite ca va lansa pana in 2021 o masina care se poate conduce singura, ideea fiind ca aceste masini sa fie folosite la serviciile de ride-sharing despre care Ford spune ca vor ajunge sa domine piata in viitor. Compania va dubla efectivele centrului de cercetare din Silicon Valley si va continua achizitiile in domeniul tehnologiei. Multe detalii nu se stiu insa despre strategia companiei, insa seful Mark Fields spune ca Ford nu si-a propus sa fie prima, ci sa atraga un numar cat mai mare de parteneri. "Vehiculele autonome ar putea avea asupra societatii un impact similar cu cel pe care liniile de asamblare Ford l-au avut acum 100 de ani", spune seful Ford.

Masina autonoma Ford Fusion testata de UberFoto: Uber

Ford spune ca in 2021 va incepe productia de volum a unei masini capabila sa se conduca singura si vrea ca aceste masini sa fie folosite in servicii de ride-sharing stil Uber, cu marea diferenta ca la volan nu trebuie sa stea nimeni.

Este ambitia CEO-ului Mark Fields ca Ford sa lanseze o masina 100% autonoma si nu una la care soferul sa poata prelua controlul

Citeste articolul complet pe 0-100.ro