In 2020, una din sase masini vandute va trebui sa fie alimentata electric pentru ca omenirea sa reuseasca sa atinga tintele asumate privind emisiile de gaze poluante, potrivit unui studiu al World Energy Council, citat de Digitaltrends.com.

Masina electrica la incarcatFoto: Nissan

Numeroase tari industrializate au tinte foarte precise pe care trebuie sa le indeplineasca, insa ramane sa ceara producatorilor auto sa creeze autovehicule electrice. Aceste tinte privind emisiile vor fi imposibil de atins doar cu ajutorul noilor tehnologii ale motoarele cu combustie interna, informeaza Agerpres.

Chiar daca recunoaste imbunatatirile aduse in ceea ce priveste eficienta motoarelor cu combustibili, studiul arata ca 16% dintre autoturismele de pe strazi trebuie sa fie electrice pentru a fi indeplinite tintele respective.

Potrivit studiului, circa 900.000 de masini electrice trebuie vandute in SUA pana in 2020, ceea ce inseamna 11% din totalul masinilor care ruleaza pe strazile americane. China in schimb are o tinta si mai greu de atins, respectiv de 5,3 milioane de masini electrice vandute pana in 2020, reprezentand circa 22% din totalul vanzarilor estimate. Europa, in schimb trebuie sa vanda 1,4 milioane de masini electrice.

Studiul subliniaza ca, deocamdata, marea problema a acestor autovehicule este distanta limitata de rulare, dar si lipsa infrastructurii necesare. In prezent, in SUA si Europa aproape toate marile companii au inceput sa investeasca in tehnologia electrica, insa ramane de vazut daca si China va face eforturi sa tina ritmul, incheie digitaltrends.com.