​Uzina Renault de la Tanger, principala concurenta pentru uzina Dacia Mioveni, are un an 2016 extrem de bun si va produce peste 300.000 de masini, spun oficialii Renault, citati de Les Echoes. Adaugand si productia uzinei marocane de la Casablanca ce produce mai ales Dacia Logan berlina, se poate trage concluzia ca in premiera in Maroc francezii vor construi mai multe masini decat in Romania. In plus, si funrizorii din Romania vor simti efectul Tanger, fiindca Renault va dubla pana in 2023 achizitiile de piese din tara nord-africana.

Dacia Lodgy si angajati Renault in uzina din TangerFoto: Renault

Anul trecut uzina din Tanger a produs aproximativ 230.000 de unitati, dintre care cam jumatate au fost Sandero, iar anul acesta sit-ul nord-african la care lucreaza 6.000 de oameni va trece de 300.000, spune Bernard Cambier, seful regiunii Orientul Mijlociu-Africa de la Renault.

Mai mult, daca acum gradul de integrare locala este de 45%, pana in 2023 Renault vrea sa cumpere de la furnizori marocani 65% dintre componente, iar valoarea achizitiilor de la furnizorii din Maroc se va dubla, pana la 1,5 miliarde euro/an in 2023. Cambier spune ce tot mai multe lucruri vor fi fabricate in Maroc, insa nu si motoare.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro