O tehnologie simpla si eficienta, de mare ajutor pentru soferi, este Distance Warning (DW), sau Safety Distance Warning, adica un sistem de masurare permanenta a distantei pe care masina o are pana la autovehiculul din fata. Distanta este masurata in timp (secunde) si afisata intuitiv in panoul cu instrumente, astfel incat soferul sa fie informat permanent care este distanta optima de pastrat in trafic. In clipul de mai jos va explicam cum functioneaza Distance Warning.

Ilustratie Distance WarningFoto: Renault

In cazul masinii folosite pentru exemplificare, un Renault Megane GT, sistemul poate fi activ la viteze cuprinse intre 30 si 200 km/h. Marca franceza Renault este un pionier in ceea ce priveste implementarea acestei tehnologii pe masinile sale.

Rubrica Video Dictionar Auto a 0-100.ro isi propune sa va arate si sa explice pe intelesul tuturor cum functioneaza diverse tehnologii de pe automobile noi si vechi. Rubrica de comentarii va sta la dispozitie oricand sa intrebati orice legat de tehnologia prezentata, in cazul in care aveti nelamuriri. De asemenea, puteti sa ne dati idei pentru tehnologiile pe care le-ati vrea prezentate in rubrica noastra.

Vezi articolul originar, pe 0-100.ro