Piata auto din Romania a avut un an bun cu cresteri consistente, atat la capitolul masini noi, cat si la second-hand. Pe piata se intampla multe lucruri: programul Rabla a avut succes, masinile electrice sunt sustinute printr-un program oficial, iar timbrul de mediu este foarte aproape de desfiintare. O analiza Autovit.ro arata principalele dezvoltari din piata auto romaneasca.

-Foto: Hyundai Motor Co

• Toate cele trei segmente ale pietei cresc cu procente record fata ultimii ani. Piata masinilor second-hand din import a avansat cel mai mult, atat ca procent din total, cat si ca volum.

• In anul 2016, pentru prima oara a fost demarat un program oficial de incurajare a instalarii de statii de incarcare pentru masini electrice.

• Pe Autovit.ro a crescut puternic ponderea dealerilor parteneri care au la vanzare masini noi si second hand verificate pentru care ofera garantie si servicii suplimentare incluse in pret (de exemplu, revizii).

• Timbrul de mediu este foarte aproape de abrogare si sunt mari sanse sa fie inlocuit de o taxa pe carburant si de modificari la calculul impozitului auto.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro