​Un misterios startup chinez numit Faraday Future a prezentat la targul CES Las Vegas o masina sport electrica despre care spune ca poate ajunge in 2,4 secunde la 100 km/h, autonomia promisa fiind de 600 km. Compania este sustinuta de un magnat chinez din domeniul IT, insa foarte putini cred ca Faraday are puterea de a aduce masina in productie, mai ales ca au aparut informatii despre dificultati financiare.

Faraday Future FF 91Foto: Faraday Future

Masina se numeste FF 91 si cei care vor sa o cumpere pot depune un avans de 5.000 de dolari, promisiunea fiind ca livrarile se vor face in 2018. Compania nu a anuntat pretul, insa Reuters scrie ca va fi in jurul a 180.000 dolari, fiind vorba de o masina capabila sa ajunga in 2,4 secunde de la 0, la 100 km/h.

Sefii companiei spun ca masina va deschide o noua era a mobilitatii si ca bateria va permite o autonomie de 600 km iar motoarele electrice ii vor da masinii o putere echivalenta cu 1.050 CP. Faraday mizeaza si pe designul iesit din comun, dar si pe faptul ca masina va fi dotata cu senzori, radare si camera video ce ii vor permite in viitor sa ruleaza autonom.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro