Actiunile producatorilor auto germani BMW , Daimler si Volkswagen au scazut dupa ce presedintele SUA, Donald Trump, a amenintat ca va impune o taxa de 35% pe masinile produse in Mexic si vandute in SUA. Trump spune ca apreciaza masinile germane, insa adauga ca, daca in New York este plin de Mercedes-uri, in Germania se cumpara foarte putine masini Chevrolet. Trump a amenintat mai multi constructori auto cu taxe mari daca nu renunta la productia din Mexic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un interviu pentru Bild, Trump a criticat industria auto germana pentru ca nu produce mai multe masini pe teritoriul SUA

"Daca vor sa produca masini oriunde in lume eu le doresc toate cele bune. Pot sa construiasca masini pentru piata din SUA, insa pentru fiecare masina care ajunge in SUA taxa va fi de 35%", spune Trump care a adaugat ca pentru a scapa de taxe, masinile trebuie sa fie produse in SUA.

El mai spune ca balanta este puternic dezechilibrata cand este vorba de vanzarile de masini germane in SUA si viceversa.

El observa ca vezi foarte multe masini Mercedes pe strazile din New York, insa nu exista reciprocitate fiindca germanii nu prea cumpara masini Chevrolet, astfel ca relatia comerciala este una dezechilibrata. Trump spune ca este pentru acordurile de liber schimb, insa nu in orice conditii.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro