Cercetatorii Kaspersky Lab au studiat securitatea aplicatiilor pentru controlul de la distanta al masinii si au ajuns la concluzia ca, in stadiul actual, contin o serie de probleme de securitate care ar putea sa le permita infractorilor cibernetici sa produca daune considerabile pentru proprietarii de masini. Compania face o paralela cu aplicatiile din domeniul bancar care la inceput nu aveau toate caracteristicile de securitate, dar dupa cateva atacuri informatice au fost perfectionate.

-Foto: Volkswagen

In ultimii ani, masinile au inceput sa fie din ce in ce mai mult conectate la Internet. Aceasta conectivitate include nu doar sistemele de stiri si divertisment, ci si elemente importante ale masinii, cum ar fi blocarea usilor si pornirea motorului, care sunt acum accesibile online. Cu ajutorul aplicatiilor mobile, in prezent este posibil sa obtii coordonatele vehiculului si traiectoria, sa deschizi usile, sa pornesti motorul si sa controlezi alte dispozitive din masina. Pe de o parte, aceste functii sunt foarte utile. Pe de alta parte, cum pot producatorii de masini sa securizeze aceste aplicatii impotriva riscurilor unui atac cibernetic?

Pentru a afla acest lucru, cercetatorii Kaspersky Lab au testat sapte aplicatii de control de la distanta al masinii, dezvoltate de mari producatori de masini si care, conform statisticilor Google Play, au fost descarcate de zeci de mii de ori, iar in unele cazuri pana la cinci milioane de ori. Cercetarea a scos la iveala faptul ca fiecare dintre aplicatiile examinate avea cateva probleme de securitate.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro