Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a confirmat miercuri la Europa FM ca una dintre solutiile pentru inlocuirea taxei de mediu este impunerea de catre primarii a unor stickere cu preturi diferentiate in functie de norma de poluare a autoturismelor pentru accesul in diferite zone ale oraselor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Una dintre opțiuni este acea de a avea acele stickere, pe care, împreună cu colegii de la RAR, să le punem pe parbrizul mașinii, în funcție de norma de poluare a fiecărei mașini. Nu este o soluție finală. Trebuie asumată politic. În prima ședință a coaliției de guvernare o vom prezenta... Putem avea situații în care Bucureștiul să pună o taxă, Iașul să nu pună, Brașovul să pună. Ei decid în funcție de ce se întâmplă acolo", a mai spus Constantin.

Ministrul Mediului a mai spus ca pentru mașinile care poluează mai mult, Ministerul Finanțelor ar putea impune un impozit mai mare.

Reamintim ca taxa de mediu a fost eliminata de la 1 februarie ca urmare a unei legi initiate de Liviu Dragnea. Din acel moment, cozile la serviciile de inmatriculari sunt uriase, zeci de mii de masini vechi intrand in Romania.

Citeste aici toate declaratiile lui Daniel Constantin