Peste 500.000 de masini la mana a doua aduse din import ar putea fi inmatriculate in acest an in Romania, in timp ce numarul celor noi va fi de cinci ori mai mic, a estimat Gabriel Sicoe, noul presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), citat de Agerpres. El spune ca deja se vede ca scad vanzarile unor masini noi care sunt puternic concurate de masini second-hand de 2-3.000 de euro. Cresterea importului de masini second-hand e o consecinta a eliminarii timbrului de mediu, ca urmare a unei legi initiate de Liviu Dragnea.

Audi 80 2.8E quattroFoto: Audi

Anul trecut s-au inmatriculat 300.000 de masini second-hand din import, insa lucrurile se schimba anul acesta sub impactul disparitiei timbrului de mediu. In schimb, piata masinilor noi va scadea cu peste 20%, crede seful ACAROM

"Fata de peste 300.000 de masini second hand inmatriculate in Romania, din import, in anul 2016, estimam o cifra de cel putin 500.000 de masini second hand, din import, anul acesta. (...) Pe piata de masini noi deja se inregistreaza diminuari la anumite modele care sunt puternic concurate de masinile second hand din import, cu vechime de peste opt ani, care sunt la doua-trei mii de euro. (...) Deci piata de autovehicule noi din Romania, care a fost la 130.000 de masini anul trecut, nu cred ca va depasi 100.000 anul acesta", a declarat Sicoe in cadrul unei conferinte de presa desfasurata in localitatea argeseana Bascov.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro