Masinile noi vor face inspectia tehnica periodica o data la 3 ani si nu la 2, ca acum, iar schimbarile se vor aplica de anul viitor, a declarat directorul general al Registrului Auto Roman in exclusivitate pentru Stirile TVR.

ITP la 3 ani pentru masinile noiFoto: Hotnews

"Masinile noi, prima inspectie sa se efectueze dupa 3 ani, iar cele mai vechi de 12 ani sa efectueze inspectia tehnica anual. O masina - zero kilometri. Despre acestea vorbim", a precizat directorul general RAR, George Adrian Dinca.

"Incepand din 2009, parcul national a imbatranit. In 2009 aveam varsta medie 9 ani, in 2016 12 ani", a mai explicat Dinca.

In schimb, Inspectia Tehnica Periodica (ITP) pentru masinile mai vechi de 12 ani se va face anual, incepand din 2018, a declarat pentru 0-100.ro George Adrian Dinca, directorul Registrului Auto Roman (RAR). Scopul principal este cresterea sigurantei rutiere si a calitatii parcului national de automobile. Circa 60% din acesta este vizat de masura si presupune cheltuieli anuale de peste circa 100 milioane euro, cumulat, pentru proprietarii acestor masini.