Persoanele fizice se pot inscrie incepand cu data de 18 mai pentru programul Rabla, dar si pentru versiunea Rabla Plus care incurajeaza achizitia de masini electrice si hibride, a promis joi ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu. Bugetul pentru Rabla Classic este de 180 milioane lei, iar cel pentru Rabla Plus este de 45 milioane lei, subventia maxima oferita pentru masini 100% electrice fiind de 10.000 euro.

Masini hibride si electrice in fata Ministerului MediuluiFoto: Hotnews

"Am promis ca atat "Rabla Clasic", program aflat la a 13-a editie, cat si "Rabla Plus" vor avea proceduri rapide. Romanii persoane fizice si juridice pot accesa cele doua programe incepand de joia viitoare", spune ministrul Mediului.

Prima de casare prevazuta in programul Rabla Clasic pentru autoturisme mai vechi de opt ani este de 6.500 lei si se acorda pentru achizitionarea unui autovehicul nou, care genereaza maximum 130 g CO2/km. La aceasta se pot adauga un ecobonus de 1.700 lei, daca autovehiculul nou este hibrid, si un ecobonus de 1.000 lei, daca autovehiculul nou genereaza maximum 98 de g CO2/km.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro