​Actiunile Daimler au scazut cu 2,5% dupa ce cotidianul german Suddeutsche Zeitung a scris ca un mandat de perchezitie emis la Stuttgart indica faptul ca un milion de vehicule vandute de companie intre 2008 si 2016 aveau in realitate emisii excesiv de mari. In luna mai s-au facut perchezitii la cateva sedii Daimler in legatura cu o ancheta deschisa in martie pentru acuzatii de publicitate mincinoasa in legatura cu emisiile reale ale vehiculelor sale.

Mercedes Clasa CFoto: Mercedes Benz

Cotidianul german Suddeutsche Zeitung citeaza surse care au obtinut un mandat de perchezitie ce indica faptul ca Daimler este investigata pentru ca intre 2008 si 2016 ar fi pus soft-urile ilegale pe un milion de masini care au fost vandute in Europa si SUA.

Este vorba de doua tipuri de motoare diesel: OM 642 si OM 651, iar procurorii banuiesc ca pe aceste motoare au fost instalate soft-uri ilegale care fac ca in anumite situatii emisiile sa fie extrem de mici si in restul timpului mult mai mari decat cele de la teste.

Principiul era la fel ca in cazul scandalului Volkswagen: emisiile ieseau extrem de mici doar in timpul testelor, soft-ul detectand faptul ca masinile sunt pe bancul de testare.

Sursa: AFP