​Mai multi producatori auto importanti sunt interesati de regiunea noastra pentru a deschide uzine auto, iar Romania reprezinta o optiune serioasa si are multe avantaje, a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, prezent la conferinta Romanian Automotive Summit. El a spus pentru HotNews ca s-au purtat discutii cu cel putin doua companii si ca la anul acestea vor decide in ce tara isi vor instala unitatile de productie. Zona de Vest a tarii starneste cel mai mare interes, fiindca acolo se simt mult mai putin problemele cu infrastructura.

La Romanian Automotive Summit 2017Foto: Hotnews

In prezent Romania are doi producatori auto care realizeaza anual 360.000 de masini (Aproximativ 310.000 Dacia si 50.000 Ford). In total in sectorul auto activeaza peste 600 de companii producatoare de componente si numarul total de angajati trece de 200.000. Sectorul are o productie anuala in valoare de 22 miliarde euro, dintre care 16 miliarde euro compionentele si 6 miliarde euro autoturismele.

"Suntem in discutii destul de avansate, dar nu este doar Romania in aceasta discutie, ci sunt si tarile din regiune",explica pentru HotNews.ro ministrul Laufer.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro