Slovacia este un exemplu de succes pentru industria auto din regiune, fiindca o tara cu nici 5,5 milioane de locuitori a ajuns sa produca peste un milion de masini/an si sectorul cuprinde 200.000 de angajati. Insa cand uzina de 1,4 miliarde euro a Jaguar Land Rover va fi gata este de asteptat ca presiunea asupra pietei fortei de munca sa fie uriasa. Autoritatile sunt somate sa faca posibila aducerea unor muncitori din Ucraina si mai multe voci atrag atentia ca Jaguar nu va gasi 2.800 de oameni pentru uzina, scrie Financial Times.

Industria auto slovacaFoto: serio.sk

Slovacia este tara cu cea mai mare productie auto/cap de locuitor. Daca in 2006 tara nu producea nici 300.000 de masini, acum a ajuns la peste un milion/an si in 2020 prognoza este ca va ajunge la 1,35 milioane.

Sectorul auto contribuie cu 43% la toata productia industriala a tarii si cu 35% la exporturi, acestea cifrandu-se la 17 miliarde euro/an pentru intreaga industrie auto slovaca ce este compusa din trei mari producatori (Volkswagen, Hyundai-Kia si PSA) dar si din zeci de furnizori, unii cu peste 4.000 de angajati.

Citste articolul complet pe 0-100.ro