Fiat Chrysler Automobiles ar putea forma un parteneriat tehnic cu grupul sud-coreean Hyundai Motor, a declarat sambata directorul general al grupului italo-american, Sergio Marchionne, transmite Bloomberg, citat de news.ro. Alianta ar putea deveni una puternica, cu toate ca nu exista sanse pentru o fuziune intre cele doua companii, a spus Marchionne la sediul muzeului Alfa Romeo din Arese, langa Milano.

Sergio MarchionneFoto: Fiat

"Exista posibilitatea formarii unui parteneriat tehnic cu Hyundai, care furnizeaza deja in Statele Unite componente si sisteme de transmisie", a declarat Marchionne dupa prezentarea planurilor referitoare la revenirea Alfa Romeo in circuitul Formulei 1.

Marchionne, in varsta de 65 de ani, un sustinator vocal al consolidarii industriei auto, pregateste un plan de afaceri pe termen de cinci ani, inainte de a se retrage din functia de director general, in 2019. Cele doua companii vor coopera in domeniul motoarelor pe baza de hidrogen, in conditiile in care vehiculele electrice sunt pe cale sa devina tehnologia dominanta in viitoarea era a carburantilor alternativi.

Seful Fiat Chrysler a confirmat planurile de separare a producatorilor de componente auto Magneti Marelli si Comau in doua companii separate, de la inceputul anului 2019. Mecanismul operatiunii nu a fost inca stabilit, dar ar putea include vanzarea unei participatii, pentru atragerea de capital.

Marchionne a mai spus ca separarea brandurilor Alfa Romeo si Maserati este un eveniment prea indepartat pentru a fi discutat in acest moment, dar a subliniat importanta curselor auto pentru dezvoltarea Alfa Romeo. Revenirea in cursele de Formula 1 ar ajuta la imbunatatirea imaginii marcii, care vrea sa se impuna din nou ca producator auto de lux.

Marchionne a investit miliarde de dolari in dezvoltarea de vehicule noi, dupa ce gama Alfa Romeo s-a redus, iar vanzarile s-au prabusit in ultimul deceniu.

Seful Fiat Chrysler a confirmat totodata tintele financiare ale grupului pentru 2018, intre care cresterea profitului operational la circa 9 miliarde de euro si eliminarea datoriilor.