​Ungaria, una dintre tarile cu cea mai dezvoltata industrie auto din regiune, vrea sa atraga Tesla Motors, statul vecin promitand scutiri de taxe si diverse stimulente financiare pentru a convinge celebra companie americana sa deschida o uzina, scrie Reuters. Ungaria vrea sa instaleze 3.000 de puncte de incarcare pentru masini electrice si, recent, o companie sud-coreeana a anuntat ca va investi 770 milioane dolari intr-o uzina producatoare de baterii pentru masini electrice.

Masini TeslaFoto: Tesla Motors

Ministrul de Externe ungar a facut un tur al Silicon Valley si s-a intalnit si cu directori de la Tesla Motors, spunand ca acestia au reactionat pozitiv la propunerile Budapestei care a promis scutiri de taxe si diverse alte stimulente financiare pentru a convinge compania lui Elon Musk sa se instaleze.

Ministrul Szijjarto a mai spus ca un atuu este ca Ungaria are cea mai mica taxa pe profitul companiilor dintre toate tarile UE (9%) si a adaugat ca Tesla Motors va instala doua statii de incarcare de mare putere in Ungaria pana la final de 2018: una la Gyor si una la Nagykanizsa.

Ungaria are un sector auto puternic cu 100.000 de angajati, cele mai mari fiind uznele Audi, Daimler, Suzuki si Opel. Ungaria a pierdut in fata Slovaciei uriasa investitiei de peste un miliard de euro a Jaguar-Land Rover.