Piata totala a masinilor si utilitarelor noi a fost de 150.000 de unitati anul trecut, dar ar fi putut ajunge la 180.000 daca timbrul de mediu ar fi ramas in vigoare, este de parere directorul comercial al Renault Romania, Hakim Boutehra. El mai spune ca "invazia" masinilor second-hand, 560.000 aduse anul trecut, ii determina pe unii cumparatori care ar fi vrut masina noua, sa se orienteze catre masini second-hand mai mari sau mai dotata. Insa cei care fac asta risca, fiindca se pot trezi ca ii costa foarte mult sa intretina masina si pot ajunge sa regrete ca au cumparat-o, mai spune oficialul Renault.

Hakim BoutehraFoto: Renault

Boutehra spune ca asistam la "invazie" fiindca anul trecut piata masinilor noi a fost de numai 150.000 unitati, in timp ce cea a masinilor second-hand a fost de 560.000 unitati, incluzand si vehiculele utilitare. El spune ca este o schimbare uimitoare fata de acum un deceniu, cand ambele piete erau pe la 300.000 fiecare.

¬In general sunt masini noi cu nivele de echipare inferioara si piata romaneasca ar trebui, dat fiind ca si veniturile au crescut si ca economia creste, sa aiba un nivel in jurul a 250.000 de masini/an. Suntem insa departe de acel nivel¬.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro