• IntelliGrip: cinci moduri pentru orice suprafata si orice situatie de conducere
  • Sistem de iluminare frontala adaptiva AFL LED
  • Scaune ergonomice cu certificare AGR

Urcati la volan, porniti si simtiti-va bine si in deplina siguranta! Acest ultim lucru este oferit si de controlul complet electronic al tractiunii IntelliGrip - dotare optionala, disponibila pentru modelul Opel Grandland X cu tractiune pe puntea fata. Dotarea asigura in permanenta stabilitatea si manevrabilitatea previzibila a autovehiculului, indiferent de tipul de suprafata pe care ruleaza (sau, cu alte cuvinte, rotile au in permanenta aderenta optima). Sistemul este usor de utilizat: soferul poate alege modul preferat prin intermediul butonului simplu de accesat din postul de conducere. Sistemul electronic al modelului Grandland X adapteaza imediat controlul motorului si al transmisiei, distributia cuplului si setarile sistemului ESP in functie de modul selectat, asigurand astfel contactul optim cu suprafata de rulare, fie ca e vorba de zapada, noroi, nisip sau carosabil ud.

Opel GrandlandFoto: Opel
  • In plus, IntelliGrip sporeste eficienta generala a modelului Grandland X. Controlul electronic al tractiunii este mai economic decat un sistem de tractiune integrala conventional, asigurand un consum mai mic de carburant.

Opel isi mentine si de aceasta data pozitia de lider in domeniul tehnologiei de iluminare, dotand modelul Grandland X cu Sistemul de iluminare frontala adaptiva AFL LED. Functii precum: iluminarea in viraje, asistentul pentru faza lunga si reglarea automata a fasciculului garanteaza iluminarea optima a drumului, detectand mai repede eventualele pericole.

Confort si tehnologie

Scaunele ergonomice cu certificare AGR (Campania pentru un spate sanatos), volanul incalzit, scaunele fata si spate cu incalzire, parbrizul incalzit ThermaTec si oglinzile exterioare cu incalzire va vor asigura confortul in calatoriile lungi din aceasta iarna. Iar volumul de incarcare impresionant (spatiul din portbagaj de 514 litri este extins cu usurinta la 1.652 litri prin plierea scaunelor din spate) este destul de incapator pentru orice hobby.

Portofoliul de functii ultra-moderne de asistenta si confort al modelului Grandland X este de prima clasa: Tempomatul adaptiv cu detectarea pietonilor si Franarea automata de urgenta, Sistemul de detectare a somnolentei soferului si Sistemul avansat de asistenta la parcare sunt doar cateva dintre atuurile acestui autovehicul.

Motorizari eficiente

Nu doar sistemele cum ar fi IntelliGrip joaca un rol important in placerea condusului relaxat oferita de modelul Grandland X; motoarele dinamice disponibile contribuie, de asemenea, la aceasta. Odata cu lansarea, Opel propune motorizari turbo eficiente de 1,2 litri cu o putere de 96 kW/130 cp, un model turbo diesel de 1,6 litri cu o putere de 88 kW/120 cp si cea mai recenta adaugire in portofoliul de motoare, varful de gama turbo diesel de 2 litri. Unitatea dezvoltata recent asigura o putere de 130 kW/177 cp la o turatie de 3.750 rpm si genereaza un cuplu maxim de 400 Nm la 2.000 rpm.

media.opel.com