AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Lancia si Ssangyong va deveni de la inceputul anului 2009 importator oficial si pentru Infiniti, marca de lux a Nissan. Decizia e parte a unui plan amplu prin care marca premium va fi introdusa oficial in peste 20 de state europene, conform prnewswire.co.uk.

Centrul Infiniti de la Bucuresti va fi deschis la inceputul anului viitor, iar partenerul va fi AutoItalia Group. Marca de lux a Nissan este foarte cunoscuta doar in SUA, iar acum va fi declansat un plan amplu de a introduce brandul in cat mai multe tari europene. Din luna octombrie a acestui an, Infiniti va patrunde, prin companii importatoare, pe noua piete europene (Franta, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Elvetia, Bulgaria, Polonia si Grecia), urmand ca din ianuarie 2009 sa fie deschise operatiunile in alte sase piete, Romania, Israel, Suedia, Estonia, Letonia si Cehia. Trei luni mai tarziu Infiniti va incepe operatiunile in alte sase state de pe continent, printre care Marea Britanie, Germania, Slovacia si Irlanda.

In momentul lansarii, gama Infiniti va cuprinde patru modele: doua modele crossover (EX37 si FX) plus G37 coupe si un sedan.

Infiniti e marca de lux a Nissan, fiind prezenta pe pietele din SUA, Canada, Mexic, Orientul Mijlociu, Coreea de Sud si Taiwan. Sunt planuri pentru introducerea marcii in China si Japonia. Numele modelelor sunt alfanumerice, coupe-urile si sedanurile avand o litera, in timp ce SUV-urile au doua. Cifrele se refera la cilindree, spre exemplu QX56 este un SUV cu motor de 5,6 litri.

Nissan a introdus marca de lux Infiniti in 1989 pe piata americana, cam in acelasi timp cu celelalte doua marci japoneze, Toyota si Honda, care si-au creat si ele branduri premium, respectiv Lexus si Acura. Niponii au decis sa apeleze la aceasta solutie pentru ca voiau sa separe masinile de volum, de cele premium. Anul trecut in SUA s-au vandut aproape 128.000 de vehicule Infiniti.

In Romania, automobilele Infiniti sunt comercializate in prezent de compania Dom Automobile care nu este reprezentanta a niciunui producator si vinde automobile premium dintre care mare parte sunt aduse din SUA.