Privatizarea cat mai rapida a uzinei de la Craiova e vitala pentru industria auto romaneasca, iar reluarea ei ar fi un dezastru. De aceea, statul roman trebuie sa faca tot ce e posibil pentru a aduce Ford la Craiova, a spus pentru HotNews.ro, Constantin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

"Decizia CE nu mai poate fi contestata, daca s-ar face asta s-ar pierde timp si bani Statul ar trebui sa gaseasca cele mai elegante solutii pentru a aduce Ford la Craiova. (...) 27 de milioane de euro nu inseamna mare lucru, trebuie gasite solutii", a spus Stroe.

El a adaugat ca e vorba de o vointa a partilor, daca statul roman si Ford vor sa demareze productia pot fi gasite solutii. "Se asteapta ca Ford sa dea 27 de milioane? Poate ii va da, daca nu poate statul ar trebui sa gaseasca o solutie de a recupera acesti bani de la Ford in timp", a mai spus reprezentantul ACAROM.

El e de parere ca reluarea privatizarii uzinei de la Craiova ar fi un dezastru." Ganditi-va, cu Ford la timona uzina ar putea ajunge sa produca 300.000 de masini in 2011 (...) Daca ma intrebati pe mine, statul roman ar trebui sa se multumeasca cu un euro, e pacat ca uzina de la Craiova nu e pusa in valoare. Comparati cifra de afaceri realizata de Dacia anul trecut, peste doua miliarde euro, cu cele 200 de milioane de la Craiova. Uzina de acolo a produs doar 16.000 de masini. 27 milioane euro pot fi recuperati in sase luni", a conchis Stroe.

Comisia Europeana a anuntat miercuri ca Guvernul Romaniei trebuie sa recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, pentru a elimina denaturarea concurentei provocata de ajutorul ilegal acordat.

Comisia Europeana a finalizat investigatia privind privatizarea Automobile Craiova deschisa in 2007, iar decizia luata miercuri in Colegiul Comisarilor - ca Guvernul roman sa recupereze 27 de milioane de euro de la compania din Craiova - se bazeaza pe constatarea ca au fost acordate ajutoare de stat ilegale.

Premierul Tariceanu s-a aratat neplacut surprins de decizia CE, insa guvernul nu o va contesta. El a mai spus ca suma de 27 milioane euro va fi recuperata prin diminuarea valorii ajutoarelor de stat regionale care vor fi acordate Ford, conform contractului de privatizare.