Reprezentantii Porsche au tinut marti sa inlature temerile aparute in piata si au mentionat ca nu va exista o fuziune intre compania pe care o conduc si Volkswagen. Anuntul vine la o zi dupa ce Porsche a primit unda verde pentru a-si majora participatia la Volkswagen, pana la peste 50%, scrie CNN International.

Intr-o declaratie aparuta in presa germana, semnata de Wendelin Wiedeking, CEO al Porsche si directorul financiar Holger Haerter, se mentioneaza ca nu se va produce nicio fuziune intre cele doua companii.

"Volkswagen si Porsche isi vor uni fortele in cateva proiecte clare de colaborare si le vor pune in practica pentru a spori profitabilitatea de ambele parti", se mentioneaza in declaratie.

Porsche e cel mai important actionar al Volkswagen, cu un pachet de 31%. Consiliul de conducere al Porsche a organizat luni o intalnire extraordinara, in cadrul careia a autorizat tranzactia, prin care compania va detine majoritatea drepturilor de vot in cadrul grupului Volkswagen. Investitia este evaluata la circa 10 miliarde euro.

Analistii au speculat de mult timp ca Porsche va obtine controlul asupra Volkswagen, cel mai mare producator european de automobile, dupa ce Curtea Europeana de Justitie a desfiintat asa-numita lege Volkwagen, care limita drepturile de vot ale actionarilor la 20%, indiferent de participatia detinuta.

Porsche a avut in ultimul an fiscal venituri de 7,4 miliarde euro si are circa 11.500 de angajati. Volkswagen a obtinut anul trecut venituri de 109 miliarde euro si are 325.000 de angajati pe plan mondial.