Japonezii de la Mitsubishi Motors sunt interesati sa construiasca in Romania o uzina de componente auto, nu de automobile, scrie Reuters, care-l citeaza pe presedintele companiei.

Compania anuntase luna trecuta ca se va concentra pe pietele auto emergente pentru a-si indeplini obiectivul de dublare a profitului net in trei ani.

Osamu Masuko, presedintele Mitsubishi Motors, a declarat pentru agentia Rompres ca producatorul nu intentioneaza sa construiasca o fabrica de automobile noua in Romania sau in alta tara europeana, mai scrie Reuters. Japonezii produc masini in Olanda la fabrica NedCar din localitatea Born.

Oficialul a vizitat Romania pentru evenimentul care marca implinirea a cinci ani de activitate a importatorului Mitsubishi in Romania, M Car Trading. Masuko s-a intalnit joi si cu premierul Tariceanu, care a invitat producatorul japonez sa analizeze, la randul sau, posibilitatea de a deschide o unitate de productie in Romania.

In prezent, Renault este singurul constructor strain de automobile care produce masini pe piata locala, prin filiala Dacia. Ford va deveni al doilea producator prezent aici, dupa ce va incepe productia la Craiova in primavara lui 2009. Anul trecut in Romania s-au produs putin peste 241.000 de automobile, in crestere cu 13% fata de 2006, tara fiind undeva in jurul locului 15 in clasamentul statelor europene.

Mitsubishi a vandut, prin importatorul M Car Trading din grupul Tiriac Auto, 3.646 automobile in Romania, anul trecut. cele mai vandute modele au fost noul Outlander, cu peste 1.000 de unitati si Colt, cu aproape 750.

Mitsubishi a vandut anul trecut peste 142.000 de masini in 28 de tari europene, in crestere cu 6% fata de 2006. Niponii aveau o cota de 0,9% in Europa si 1% in Romania.

Mitsubishi Motors a inchis recent o fabrica in Australia si a anuntat o extindere a unui protocol de colaborare cu Nissan.