Primul showroom Ferrari din Romania se va deschide in mai, in zona Otopeni, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Forza Rossa, partenerul oficial al Ferrari in Romania. Acestia au dezmintit insa informatiile potrivit carora alaturi de showroom vor functiona un restaurant si o galerie comerciala.

Reprezentantii firmei au dezmintit si informatiile potrivit carora in 2007 s-ar fi vandut in Romania zece masini marca Ferrari.

"Forza Rossa SRL, partener oficial al companiei Ferrari SpA, declara ca nu a desemnat nicio persoana sau companie pentru a face declaratii legate de activitatea si planurile de dezvoltare in Romania. Afirmatiile cu privire la “vanzarea a 10 masini Ferrari in 2007, existenta unei galerii de magazine de lux si a unui restaurant Ferrari in incinta showroom-ului” sunt total eronate. Lansarea oficiala a Ferrari in Romania va avea loc in cursul lunii mai, ocazie cu care vom organiza un eveniment la care va fi invitata si presa", spun oficialii Forza Rossa, in informarea trimisa HotNews.

In mai 2007, presedintele AutoItalia, Herbert Stein, declara in presa ca societatea pe care o conduce urmeaza sa deschida primul showroom Ferrari din Romania. Declaratia sa a fost taxata de Biroul de Presa al companiei Ferrari, care a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca declaratiile lui Stein sunt neadevarate, reprezentantul celebrului producator auto in Romania fiind o cu totul alta companie, in speta Forza Rossa.

Compania Forza Rossa este detinuta de Ion I. Bazac (47.5% din actiuni), Camelia Bazac (5% din actiuni) si de societatea Central Europe Finance Holding SA (CEFIN Holding), inregistrata in Luxemburg, cu 47,5% din actiuni.

Camelia Bazac a activat in cadrul companiei AutoItalia pana in luna februarie 2005, fiind brand manager pe Maserati in cadrul grupului condus de Stein.

Ferrari a vandut anul trecut 6.500 de masini pe plan mondial, in crestere cu 14% fata de 2006, iar cifra de afaceri a urcat la 1,66 miliarde euro. Cresterea a fost sustinuta de modelele F430 si 599 GTB Fiorano.