Bosch a anunțat că va investi 3 miliarde de euro în business-ul cu semiconductori până în 2026, compania urmând să construiască două noi centre de dezvoltare și să extindă o fabrică, toate în Germania.

O uzina BoschFoto: Bosch

Unul dintre proiectele pe care Bosch intenționează să le finanțeze cu această investiție este construirea a două noi centre de dezvoltare – în Reutlingen și Dresda – la un cost cumulat de peste 170 de milioane de euro. În plus, compania va cheltui 250 de milioane de euro anul viitor pentru crearea unui spațiu steril suplimentar de 3.000 de metri pătrați la fabrica sa de plăcuțe semiconductoare din Dresda.

„Ne pregătim pentru creșterea continuă a cererii de semiconductori”, a spus Stefan Hartung, președinte al Bosch. „Pentru noi, aceste componente în miniatură înseamnă o afacere mare.”

Compania germană va solicita și fonduri europene pentru aceste investiții.

Bosch a făcut mai multe investiții în afacerea sa cu semiconductori: în 2021 a deschis fabrica din Dresda, după investiții de un miliard de euro, iar la Reutlingen va investi în mai multe etape de extindere, până în 2025, bugetul fiind de 400 milioane euro pentru această unitate.

Europa are o producție infimă de procesoare față de Asia, dar se fac încercări pentru dezvoltarea de noi investiții.

Uniunea Europeană și guvernul federal german oferă fonduri suplimentare pentru a dezvolta un ecosistem robust pentru industria europeană de microelectronice. Scopul este de a dubla ponderea Europei din producția globală de semiconductori de la 10 la 20 de procente până la sfârșitul deceniului, spun cei de la Bosch.