Concernul Fiat ar putea sa inceapa in 2011 sau 2012 productia masinilor Alfa Romeo in SUA ca parte a ideii de a reveni pe piata americana unde sunt planuri pentru a vinde masini Fiat, dar si vehicule comerciale Iveco, scrie Financial Times.

Sergio Marchionne, director executiv al Fiat Auto, crede ca Alfa Romeo va produce in SUA cel tarziu in 2012. "Intotdeauna am crezut ca trebuie sa producem masini in America", a spus oficialul. El a adaugat ca slabiciunea dolarului fata de euro ii obliga pe constructorii europeni sa produca in State "Niciunul din cei care produc in Europa nu pot face profit in SUA (...) Nu se poate, asa ca trebuie sa producem acolo".

Marchionne e de parere ca Alfa Romeo ar putea intra pe piata din SUA chiar anul viitor, cu masini produse in Europa. "Pot face fata pierderilor pentru inceput, ata timp cat stiu ca voi fi in stare sa prooduc apoi suficient", spune seful Fiat.

Grupul a rretras marca Alfa Romeo din SUA in 1995, an in care s-au vandut doar 400 de masini. Pentru reintrarea Iveco in SUA, dupa circa 15 ani de absenta, Marchionne nu are in vedere achizitii sau fuziuni, ci vrea sa vanda utilitarele prin reteaua Case New Holland. Totusi, nu e exclusa o achizitie mai tarziu. Fiat vrea sa intre in SUA si cu modelul mini 500, lansat recent si in Romania, model cu care spera sa aiba un succes asemanator cu cel avut de BMW cu marca Mini.

Anul trecut in Europa s-au vandut aproape 144.000 de masini Alfa Romeo, in scadere cu 1% fata de 2006.