Sectia civila a Tribunalului Arges a amanat cu o saptamana judecarea cererii de incetare a grevei la Dacia, la solicitarea Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), care a invocat lipsa de aparare la primul termen si a cerut amanarea procesului pentru angajarea unui avocat, a anuntat Automobile Dacia. Sindicalistii vor purta astazi o noua runda de negocieri cu administratia Dacia.

Tribunalul a dispus ca SAD sa depuna de urgenta listele cu salariatii care au hotarat declararea grevei.

"Acest artificiu procedural demonstreaza slabiciunea pozitiei SAD fata de multitudinea motivelor de ilegalitate a grevei", spune administratia Dacia, intr-un comunicat.

Pe de alta parte, sindicalistii spun ca au nevoie de o amanare pentru ca nu si-au angajat inca un avocat "Cererea noastra a fost justificata, motiv pentru care ni s-a dat un nou termen. Ramanem in continuare in greva si, spun din nou, actiunea noastra este perfect legala. Vreau sa le spun tuturor celor care participa la greva sa fie calmi, pentru ca in cazul unor acte de violenta riscam ca actiunea noastra sa fie suspendata", a spus Ion Iordache, viceliderul SAD, citat de NewsIn.

Sindicalistii de la Dacia se afla, miercuri, in cea de-a treia zi de greva generala. Ei au intrat in greva generala pe timp nelimitat, luni dimineata, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari.

Administratia Dacia Renault Pitesti a contestat in instanta legalitatea grevei generale si reclama, in primul rand, faptul ca sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere inainte de declansarea grevei generale. De asemenea, administratia contesta listele sindicatului privind numarul participantilor la greva, sustinand ca luni, in primul schimb s-au aflat in greva generala doar 49% dintre angajati (3.025 de persoane), in timp ce 3.169 de salariati nu au participat la protest. Viceliderul sindical Ion Iordache de la Sindicatul Dacia Renault sustine ca listele cu semnaturi atesta ca 79% dintre angajati sunt in greva generala.