Negocierile intre sindicatele si patronatul de la SC Dacia Automobile Pitesti s-au incheiat luni la pranz cu un nou esec, dupa ce conducerea societatii a respins ca nerealista propunerea de crestere a salariilor cu 550 de lei, astfel ca greva generala va continua, informeaza Mediafax.

Salariatii de la Dacia Automobile Pitesti, aflati in a sasea zi de greva generala, au solicitat, ca si la negocierile trecute, cresterea salariilor cu 550 de lei, propunere care a fost respinsa ca fiind nerealista, de catre patronat, care si-a mentinut oferta de crestere medie a veniturilor salariatilor cu 250 de lei.

"Greva generala de la Dacia continua, suntem in sasea zi, nu am ajuns la niciun rezultat. Au venit practic cu aceeasi oferta cu care nu am fost, bineinteles, de acord. Continuam protestul pe timp nelimitat", a declarat Nicolae Pavelescu, liderul sindical al SC Dacia Automobile.

Tribunalul Arges se va pronunta miercuri, 2 aprilie, asupra solicitarii administratiei societatii Automobile Dacia de incetare a grevei generale. Motivele invocate de patronat vizeaza numarul insuficient de semnaturi pentru greva si prezentarea de catre sindicate a unor revendicari ilegale, precum solicitarea participarii salariatilor la profit si solicitarea vanzarii catre salariati, cu o reducere de 15 la suta, a unor autoturisme care nu sunt produse sau comercializate de Dacia Automobile.

Potrivit Directiei de Comunicare a Dacia Automobile, luni au participat la greva 41,2% dintre muncitorii din schimbul I.

Vineri, directorul executiv juridic al SC Automobile Dacia SA Pitesti, Mihai Acsinte, a declarat ca greva generala a muncitorilor are "destule elemente care sa demonstreze ca este o manifestare ilegala", de la inceputul negocierilor dorindu-se prelungirea acestora pentru a se ajunge la conflict.

"Supraaprecierea problemei salariale este, in opinia noastra, un abuz de drept si vreau sa va mai spun ca am sesizat inca de la inceputul negocierilor ca se doreste prelungirea acestora pentru a se ajunge la un conflict. Iar aceasta greva, trebuie sa o spunem, a fost anuntata inca de acum doua luni, era programata de acum doua luni, de atunci de cand liderul BNS Dumitru Costin a declarat, in 12 februarie 2008, ca urmeaza sa se deplaseze la Mioveni pentru a pune la punct declansarea conflictului de munca", declara, intr-o conferinta de presa la Pitesti, directorul executiv juridic Mihai Acsinte.

Viceliderul sindicatului Dacia Automobile, Ion Iordache, considera ca reprezentantul administratiei a tinut vineri o conferinta de presa "de prost gust", care vrea sa fie "o modalitate de presiune asupra angajatilor si a sindicalistilor de la Dacia care sunt trup si suflet in greva".