Ambele runde de negocieri de astazi dintre administratia Automobile Dacia si sindicalisti au esuat si nu a fost stabilit un nou termen pentru discutii. Administratia Dacia asteapta ca justitia sa se pronunte joi asupra legalitatii grevei si anunta ca grevistii nu vor fi platiti pentru zilele in care nu au muncit.

"Negocierile dintre administratie si sindicate care au avut loc azi la ora 14:00 s-au incheiat fara niciun rezultat. Nu a fost stabilita o alta data pentru urmatoarea runda de negocieri. Administratia ramane deschisa negocierilor pe oferta actuala pana miercuri, 2 aprilie, ora 08:00, moment in care ea va fi retrasa. In cazul in care nu se ajunge la un acord inainte de 2 aprilie, ora 8:00, negocierile nu vor fi reluate decat dupa ce Tribunalul Arges va lua o decizie in legatura cu legalitatea grevei", a anuntat adminsitratia Dacia.

Si prima runda de negocieri inceputa la ora 9.000 a ramas fara rezultat. Administratia a facut o noua propunere, si anume transformarea bugetului alocat biletelor de vacanta intr-o crestere salariala de 20 lei pe luna pentru fiecare salariat. Sindicalistii au refuzat propunerea, spunand ca biletele de tratament sunt un drept castigat, iar salariile sunt altceva.

"Nici negocierile de astazi nu au avut un rezultat, pentru ca s-a venit cu aceeasi propunere. Ceea ce prezinta administratia o crestere in medie de 250 de lei este de fapt vechea lor oferta, numai ca este prezentata in alt mod. Inseamna tot 130 de lei de la 1 ianuarie si 26 de lei de la 1 septembrie, la care se adauga o prima de rezultat de 1.100 lei. Aceasta prima este, de fapt, distribuita lunar, nu intr-o transa si de aceea se tot vehiculeaza ca au venit cu o crestere de 250 de lei. Oamenii sunt in continuare in greva", a spus liderul viceliderul SAD Ion Iordache, citat de NewsIn.

Adminstratia Dacia spune ca dupa decizia justitiei negocierea se va face tinand cont de pierderile financiare inregistrate de intreprindere de la inceputul grevei. Aplicarea prevederilor noului Contract Colectiv de Munca se va face de la data semnarii acestuia si nu de la 1 ianuarie 2008.

Zilele de greva nu vor fi platite pentru grevisti iar tichetele de masa pentru zilele de greva vor fi recuperate din drepturile salariale ale grevistilor corespunzatoare lunii aprilie.

Greva de la Dacia a inceput pe 24 martie iar astazi a ajuns in cea de-a saptea zi.