Patronatul Dacia Pitesi a propus sindicatului, joi noaptea, la o noua runda de negocieri, o majorare salariala cu 360 de lei brut in doua transe si acordarea unei prime anuale corespunzatoare salariului brut al fiecaruia, de minimum 900 lei brut, sindicatul anuntand ca se va consulta cu muncitorii, informeaza Mediafax.

Oferta anterioara a patronatului, facuta la negocierile de marti, viza o crestere salariala pentru acest an cu 394 de lei brut, in doua transe.

Joi noaptea, patronatul de la Dacia Automobile avut o noua runda de negocieri de trei ore cu sindicalistii si a propus o majorare salariala cu 300 de lei de la1 ianuarie 2008 si cu 60 de lei cu 1 septembrie, la care se adauga o prima corespunzatoare salariului lunar brut al fiecaruia, de minimum 900 de lei brut, care se acorda o singura data pe an.

Sindicalistii afirma ca aceasta inseamna o crestere lunara de cel putin 450 de lei brut, iar in cursul acestei zile salariatii vor fi informati despre aceasta oferta pentru a se stabili daca greva generala continua.

"Am luat la cunostiinta de noua oferta si vreau sa fac precizarea ca prima anuala de cel putin 900 de lei este corespunzatoare unui salariu individual. Daca salariatul are un salariu brut mai mic de 900 de lei, va lua prima de 900 de lei. Daca are salariul brut mai mare de aceasta suma va lua prima cat salariul lunar brut respectiv. Deci este o marire salariala bruta de cel putin 435 de lei. Vom consulta sindicalistii si vom vedea daca oamenii nostri vor accepta sau nu oferta", a declarat Nicolae Pavelescu, liderul sindical de la Dacia Automobile.

Angajatii de la Dacia Pitesti au intrat in greva generala in 24 martie.

Tribunalul Arges a decis, miercuri dupa-amiaza, ca greva generala a sindicatului de la Dacia Automobile este legala si a dispus ca adminstratia sa plateasca 1.500 de lei cheltuieli de judecata.

Reprezentantii Dacia Automobile Pitesti s-au declarat nemultumiti de decizia pronuntata de Tribunalul Arges si au spus ca o vor ataca.

Administratia Dacia Pitesti a contestat in instanta legalitatea grevei generale declansata de muncitori in 24 martie, depunand in acest sens o plangere la Tribunalul Agres.

Administratia a reclamat, in primul rand, faptul ca sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere inainte de declansarea grevei generale. De asemenea, administratia contesta listele sindicatului privind numarul participantilor la greva, sustinand ca se afla in greva generala doar 40 la suta din muncitori. Liderii sindicali sustin, insa, ca listele de semnaturi atesta ca 76% dintre muncitori s-au declarat pentru declansarea grevei.

Joi, in Piata Vasile Milea din Pitesti a avut loc un miting al angajatilor de la Dacia, la care au participat aproximativ cinci mii de persoane.