Compania indiana Ajanta vrea sa-i depaseasca pe cei de la Tata Motors si promite o masina electrica ce ar putea costa intre 2.100 si 2.200 de dolari, scrie ziarul Times of India.

Grupul vrea sa construiasca un automobil electric la uzina din Samkhiyali in statul Gujarat.

"Compania deja construieste scutere si biciclete sub marca Oreva. Productia unei masini electrice nu e dificila pentru noi, deoarece tehnologia e similara, iar noi putem produce 70% din componentele necesare pentru o astfel de masina, ceea ce va insemna un pret mai mic pentru vehicul", a spus Jaysukh Patel , directorul grupului.

El a adaugat ca in prezent se verifica daca proiectul e viabil pentru india. Unele surse au spus ca Ajanta a importat opt masini electrice ale diferitelor marci si le testeaza pentru a vedea ce modificari trebuie facute pentru piata locala.

Cei de la companie spun ca vor in mod serios ca pretul masinii sa porneasca de la 85.000 de rupii, adica 2.130 de dolari.

Pe piata din India se vinde in prezent o singura marca de masini electrice, Reva. Masinile Reva se incarca in opt ore complet, pot transporta patru persoane, iar viteza maxima este de 80 km/h. Preturile sunt cuprinse intre 9.100 si 11.600 dolari. Un alt producator, Field Marshal, negociaza cu o companie australiana pentru formarea unei companii mixte care sa produca un model electric low-cost.

Indienii de la Tata vor lansa oficial in acest an modelul Nano despre care ei promit ca va costa 2.500 de dolari, chiar daca nu va fi electric.