Compania Smith Electric Vehicle din Marea Britanie va incepe in toamna acestui an productia unui vehicul electric bazat pe utilitara Ford Transit Connect, a anuntat compania.

Modelul Ampere are o sarcina utila de 800 de kilograme, cu doar 100 mai putin decat varianta clasica Transit Connect. Spatiul de incarcare este identic insa, deoarece bateriile sunt in podea.

Masina va avea motor de 67 CP, autonomie de circa 160 km si viteza maxima de 120 km/h. Masina va fi scutita de taxa de congestie din Londra, deoarece are emisii poluante zero.

Modelul este destinat in special companiilor de curierat care opereaza in zonele urbane, dar si clientilor companiilor de utilitati.

Smith Electric Vehicles din grupul Tanfield produce vehicule utilitare pur electrice cu sarcini utile cuprinse intre 800 si 7.200 de kilograme.

Modelul Transit Conect cu motoare pe benzina si motorina este masina cu care Ford of Europe a decis sa inceapa in 2009 productia la Craiova. Modelul clasic va fi lansat si in SUA de Ford, iar Smith Electric va duce acolo si varianta Ampere.